Zoeken

Wat is je niche?

Bijgewerkt: 10 sep 2020


Kijk eens naar je eigen portfolio en ontdek wat je stijl is, dit is niet altijd zo makkelijk als dat het klinkt. Als ik naar mezelf kijk vind ik zwartwit foto’s met een minimalistische uitstraling heel erg tof maar ik kan ook enorm genieten van een kleurrijke landschap foto.

Ik ben op het moment nog enorm aan het zoeken wat mijn ‘’niche’’ zou moeten zijn want ik hoor iedereen om mij heen vertellen dat het dan veel gemakkelijker is om aan klanten te komen.


Nu is de vraag; moet je wel een niche hebben of kan je net zo goed Food fotograaf zijn als dat je zakelijke portretfoto’s maakt in een studio?

Ik denk wanneer je een startende ondernemer bent en zeker als fotograaf dat experimenteren de beste oplossing is, loop door de stad en fotografeer architectuur en vraag aan je vrienden of je portretten mag maken, trek je stoute schoenen aan en loop een restaurant binnen om food fotography te doen. Van elke soort fotoshoot leer je weer nieuwe dingen die je kan toepassen op de volgende shoot.


Ik heb ooit een grote klus aangenomen voor Productfotografie. Had het nog nooit gedaan, laat staan dat ik de juiste apparatuur had. Het was een behoorlijke struggle om de foto’s te maken die ik voor ogen had. Maar het is gelukt! Uren Youtube video’s en photoshop tutorials kijken over Productfotografie, maakte dat ik uiteindelijk een product kon leveren waar zowel ik als de klant tevreden over waren.


Ondanks dat ik voor mijzelf een stuk op weg ben om duidelijk te weten wat ik zelf tof vind,

ervaar ik nog steeds opdrachten die niet zouden worden omschreven als ‘mijn niche’. Maar bij elke opdracht leer ik iets nieuws. Iets dat ik kan toepassen bij de volgende opdrachten. En daar gaat het om. Het is absoluut waardevol om een categorie te hebben waar je in uitblinkt en dat men daarom jou speciaal inhuurt, maar zet jezelf niet in een hokje. Breek uit je comfort zone, durf! En zoals ik altijd zeg, verkoop stront voor goud! Zolang de kwaliteit maar goed is.  • Instagram
  • LinkedIn - grijze cirkel

Bedrijfsfotograaf Eindhoven

nick@wanderbrooks.nl

0650295435

Eindhoven