top of page

Over

Het verhaal

...Foto's en muziek, dit zijn twee dingen die verweven zijn in mijn leven.

Als bedrijfsfotograaf heeft een van mijn favoriete bands (The War On Drugs) dan ook precies de juiste snaar weten te raken met de tekst ''Lost in the dream or just a silence of a moment''. Dit is dan ook precies waarom ik een foto maken zo geweldig vind.

 

Een foto linkt meteen aan de herinnering van het moment, gevoel, geur, omgeving. Zelfs op lange termijn word je teruggeworpen naar dat moment, dat gevoel. Onbewust heb ik dit mijn hele leven al gehad, de behoefte om mensen en momenten vast te leggen.

13 jaar lang ben ik militair geweest, ik ben op veel plekken geweest en heb van alles gezien. Ik heb veel in het buitenland gezeten en ook daar had ik altijd mijn camera bij me. Van Afghanistan tot Jordanië en van Duitsland tot Griekenland. Na een lange periode was het tijd om afscheid te nemen en om mijn gevoel en droom waar te gaan maken. Mijn camouflagepak in te ruilen voor mijn camera.

Fotograaf Eindhoven
Fotograaf Eindhoven

‘’Wat zou je doen als geld geen rol speelt en alles kan’’? Deze vraag werd mij in 2017 gesteld.

Mijn antwoord? ‘’Mijn camera pakken en als fotograaf op wereldreis gaan’’.

Een dag later heb ik ontslag genomen, mezelf ingeschreven als zelfstandig fotograaf en op wereldreis gegaan. Samen met mijn vriendin en een vriend heb ik iets meer dan twee jaar over de wereld gereisd. Azië, Australië, Zuid Amerika en Midden Amerika heb ik op de gevoelige plaat mogen vastleggen voor ik heb besloten niet in, maar aan mijn bedrijf te werken waar het allemaal begonnen is, Eindhoven!

Wanderbrooks is de combinatie van Wanderlust en Meulenbroeks en is dus in alle facetten op mijn naam geschreven. Ik heb er voor gekozen om van mijn passie mijn beroep te maken en zo elke dag te doen waar ik intens gelukkig van word.

Ondertussen zijn we nu een aantal jaren verder en heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen als bedrijfsfotograaf, productfotograaf, portretfotograaf en trouwfotograaf. De reden dat ik al deze soorten fotografie doe is zodat ik zoveel mogelijk ervaring op doe, om tot een mooi resultaat te komen.

In Plan-B zit nu mijn eigen Wanderbrooks fotostudio waar ik te vinden ben, dus ben jij op zoek naar een bedrijfsfotograaf die jouw passie op beeld kan vastleggen neem gerust contact op om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Nick Meulenbroeks

Wanderbrooks

bottom of page