top of page

Commerciële fotografie, het verhaal achter de foto: ANWB.


commerciële fotografie ANWB
Reclamefotografie ANWB Hero shot

Als commercieel fotograaf krijg ik regelmatig de kans om boeiende verhalen vast te leggen voor nieuwe en mooie merken. Deze keer kreeg ik een uitnodigende opdracht: het vastleggen van de verjonging van de ANWB rijopleidingen op foto. Als een iconische organisatie met een lange geschiedenis van het begeleiden van automobilisten, bood deze opdracht een opwindende kans om de transformatie en vernieuwing binnen de rijschoolwereld vast te leggen. Laat me je meenemen achter de schermen van deze fotoshoot, waar ik niet alleen streefde naar het vastleggen van beelden, maar ook naar het vertellen van het verhaal van vooruitgang en vernieuwing binnen een traditionele

instelling zoals de ANWB.


commercieel fotograaf
Reclame fotografie ANWB gratis lesuren

De ANWB Rijopleiding is mede bekend op het gebied van rijvaardigheidstrainingen en het behalen van rijbewijzen. Echter, in een tijd waarin de concurrentie in de rijopleidingsmarkt toeneemt en de verwachtingen van leerlingen veranderen, is het voor de ANWB van essentieel belang om haar imago te moderniseren en een breder publiek aan te spreken.


Door jonge, dynamische modellen in te zetten, wil de ANWB Rijopleiding een nieuw beeld neerzetten van rijvaardigheidstrainingen en rijlessen. Deze modellen staan symbool voor de energie, jeugdigheid en moderne aanpak die de ANWB Rijopleiding wil uitstralen naar haar leerlingen. De frisse nieuwe foto's laten zien dat rijlessen niet langer saai en ouderwets hoeven te zijn, maar juist leuk, boeiend en relevant voor een jonger publiek.


De ANWB besloot haar vernieuwde imago kracht bij te zetten door middel van twee  fotoshoots, elk gericht op een aspect van hun moderne benadering van rijopleidingen. Voor de eerste fotoshoot werden jonge, energieke modellen geselecteerd om te poseren naast de nieuwste elektrische auto's van de ANWB. Deze fotoshoot was bedoeld om de jeugdige en eigentijdse uitstraling van de rijopleiding te benadrukken, waarbij de focus lag op de moderne technologieën en duurzame mobiliteitsoplossingen die de ANWB aanbiedt. De modellen straalden enthousiasme uit terwijl ze omringd waren door de innovatieve elektrische auto's, waardoor een sfeer van dynamiek en vooruitgang werd

gecreëerd die perfect aansloot bij het vernieuwde imago van de ANWB Rijopleiding.

 

gratis lesuren voor je rijopleiding
Reclame fotografie ANWB gratis lesuren

Voor de tweede fotoshoot werd de nadruk gelegd op de voorbereiding die voorafgaat aan de daadwerkelijke rijlessen. Hier werden potentiële leerlingen getoond die gebruikmaken van simulatoren en virtual reality-brillen om zich voor te bereiden op hun rijervaring. De fotoshoot legde de nadruk op het feit dat de ANWB Rijopleiding niet alleen staat voor praktijklessen op de weg, maar ook voor innovatieve en effectieve leermethoden die de leerlingen helpen om zelfverzekerd en goed voorbereid achter het stuur te stappen.


Als fotograaf voor de ANWB Rijopleiding was het werk aan de voorkant van de shoot van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep op de dag van de fotosessie. Mijn taken begonnen met het scouten van locaties die het nieuwe imago van de ANWB Rijopleiding konden versterken en de gewenste boodschap konden overbrengen. Ik zocht naar moderne, eigentijdse settings die perfect pasten bij de dynamiek en innovatie waar de ANWB voor staat.


commercieel fotograaf
Reclame fotografie ANWB VR-bril

Na het selecteren van geschikte locaties begon ik met het bedenken van composities die de modellen en de elektrische auto's van de ANWB op een aantrekkelijke en overtuigende manier zouden presenteren. Ik wilde ervoor zorgen dat de foto's niet alleen visueel aantrekkelijk waren, maar ook de kernwaarden en boodschap van de ANWB Rijopleiding effectief communiceerden.

 

Vervolgens was er veel afstemming nodig met de ANWB om ervoor te zorgen dat mijn visie en hun verwachtingen perfect op elkaar waren afgestemd. Dit omvatte het bespreken van de gewenste stijl, het bepalen van de kleding van de modellen en het vaststellen van eventuele specifieke eisen voor de fotografie.

 

Campagnefotografie
Reclame fotografie ANWB rijopleiding

Het instrueren van de modellen was een andere belangrijke stap in het proces. Ik wilde ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelden voor de camera en dat ze de gewenste sfeer en emotie konden overbrengen die past bij de boodschap van de ANWB Rijopleiding. Dit omvatte het oefenen van poses en het creëren van een ontspannen en professionele werkomgeving op de dag van de shoot.

 

Al met al vereiste het werk aan de voorkant van de shoot veel planning, coördinatie en creativiteit. Maar door mijn inspanningen te investeren in het voorbereidende werk, kon ik ervoor zorgen dat de uiteindelijke fotoshoot een succes werd en de gewenste boodschap van vernieuwing en moderniteit van de ANWB Rijopleiding effectief werd overgebracht.


Campagne fotografie
Reclame fotografie Rijsimulator

Voor deze shoot maakte ik gebruik van meerdere draagbare lampen die allemaal op C-stands waren gemonteerd, elk voorzien van een softbox. Door deze opstelling kon ik nauwkeurige controle uitoefenen over de belichting en de sfeer van elke foto. De softboxen zorgden voor een zachte en gelijkmatige verspreiding van het licht, waardoor een flatterende en professionele uitstraling ontstond. De C-stands boden stabiliteit en flexibiliteit, waardoor ik de lampen gemakkelijk kon positioneren en aanpassen om de gewenste composities te bereiken. Deze opstelling was essentieel om de modellen en de elektrische auto's van de ANWB op een optimale manier te verlichten en de gewenste visuele impact te creëren voor de fotoshoot.


Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet verrast ben dat een bedrijf als de ANWB bij mij uit is gekomen voor haar fotografie. Het is makkelijk te denken ''hier ben ik nog niet klaar voor'' en wellicht is dat ook zeker door mijn gedachten gegaan maar in mijn optiek kan je maar beter de kansen pakken die je krijgt en zelf creëert want wie weet of een kans als deze nog een keer langs komt.Comments


bottom of page