top of page

Evenementfotografie, het verhaal achter de foto: Dutch Grand Prix.

Bijgewerkt op: 27 mrt.


een foto van max verstappen die de DGP wint
Evenement fotografie: Max Verstappen wint!

Als fotograaf krijg ik regelmatig de kans om unieke en opwindende opdrachten te mogen doen, maar sommige shoots zijn echt de krenten in de pap en die zou je (bijna) gratis doen. Als een groot Formule 1-fan was het voor mij een droom die uitkwam om tijdens de Dutch Grand Prix als fotograaf voor Vermaat te werken. Als fotograaf droom ik vaak van de opdrachten die ik zou willen vervullen, en soms komen deze geheel onverwachts op je pad. De fotoshoots waar ik van hoopte om over een paar jaar te mogen doen, komen nu al af en toe langs en daar is deze er zonder twijfel één van. Het zijn momenten van pure vreugde, waarin mijn passie voor fotografie samensmelt met de realiteit van mijn werk. Deze speciale gelegenheid bood niet alleen de mogelijkheid om mijn passie voor evenement fotografie te combineren met mijn liefde voor formule 1, maar ook om de onvergetelijke momenten vast te leggen die zich afspeelden tijdens de Dutch Grand Prix. In deze blogpost neem ik je mee achter de schermen van deze bijzondere fotoshoot, waarbij ik niet alleen de adrenaline en opwinding van de Dutch Grand Prix vastlegde, maar ook de unieke gastvrijheid en professionele service van het Vermaat-team.

Dutch Grand Prix
Evenement fotografie, Red Bull

Als fotograaf kreeg ik de opdracht om drie dagen lang de sfeer van alle VIP-lunches van Vermaat vast te leggen. Deze opdracht ging verder dan alleen het vastleggen van heerlijke gerechten en gastvrije momenten; het doel was om de essentie van de Vermaat ervaring vast te leggen, zodat ze deze foto's konden gebruiken om hun concepten aan andere klanten voor andere evenementen te laten zien.


In plaats van drie dagen op en neer te reizen naar Eindhoven, koos ik ervoor om bij een goede vriend in Amsterdam te verblijven. Deze beslissing zorgde niet alleen voor aanzienlijk minder reistijd, maar bood ook drie avonden vol gezelligheid en waardevolle momenten. Weer een bijkomend voordeel van het zijn van zelfstandig fotograaf.


fotografie voor Vermaat
Vermaat Business lounge

Vermaat is trots op het bieden van hoogwaardige VIP-lounges langs het gehele circuit, waardoor gasten een ongeëvenaarde ervaring hebben tijdens evenementen zoals de Dutch Grand Prix. Als fotograaf had ik het voorrecht om overal toegang te hebben, waardoor ik de kans kreeg om te zien hoe prachtig een evenement als de Dutch Grand Prix echt is.

 

Met VIP-lounges op strategische locaties langs het circuit, kon ik genieten van een panoramisch uitzicht op de actie, terwijl ik tegelijkertijd de exclusieve sfeer van Vermaat's gastvrijheid vastlegde. Van de start- en finishlijn tot de scherpe bochten en de opwinding van de pits, ik had het voorrecht om elke hoek van het circuit te verkennen en de unieke momenten vast te leggen die het evenement zo speciaal maken.

 

Door de verschillende VIP-lounges van Vermaat te verkennen, kreeg ik niet alleen een dieper inzicht in de wereld van de Formule 1, maar ook een nieuwe waardering voor de kunst van gastvrijheid en evenementenorganisatie. Het was een ervaring die mijn liefde voor fotografie verrijkte en me inspireerde om de magie van deze bijzondere momenten vast te leggen en te delen met anderen.


Als kers op de taart kreeg ik tijdens de race de unieke kans om plaats te nemen op de hoofdtribune, waardoor ik de race van dichtbij kon volgen. Hoewel mijn focus voornamelijk lag op het vastleggen van de VIP-lunches voor Vermaat, bood deze gelegenheid een onverwacht hoogtepunt van het evenement.

 

Terwijl de spanning op het circuit toenam en de motoren begonnen te brullen en oordoppen geen overbodige luxe zijn, bevond ik me opeens zonder dat ik dit ook maar had kunnen hopen op de hoofdtribune. Vanaf deze positie kon ik het spektakel van de race in al zijn glorie aanschouwen, terwijl de fans juichten en de adrenaline door de lucht gierde.

 

Dutch Grand Prix fotografie
De ''Orange Army''

Mijn plaatsen op de hoofdtribune waren zo ideaal dat ik recht tegenover het huldigingspodium zat. Met mijn sony 70-200mm lens in de hand kon ik fantastische beelden vastleggen van de spannende momenten tijdens de start en de huldiging.


De dag werd op een glorieuze manier afgesloten met een overwinning van Max Verstappen, wat het hele weekend compleet maakte. Na een weekend vol spanning en sensatie op het circuit, was het een buitengewoon bevredigend einde om Max de Nederlandse Grand Prix te zien winnen, omringd door een uitzinnige menigte van fans die uit hun dak gingen van vreugde.


Evenement fotografie
Max Verstappen Wint

Voor mij als fotograaf was het een privilege om getuige te zijn van deze overwinning en om het moment vast te leggen met mijn camera. Het was een herinnering aan de kracht van sport om mensen samen te brengen en emoties los te maken, en een bevestiging van de passie en toewijding die Max Verstappen en zijn fans delen voor de sport van de Formule 1.


Terug naar het werk waar ik tenslotte echt voor was gekomen was het makkelijk schakelen en was het eerste wat ik deed een ''rondje langs de velden'' om te kijken welke situaties ik nog graag wilde hebben op de foto. Een goed gestructureerde checklist is een onschatbaar hulpmiddel voor fotografen die evenementen dekken. Vooral in situaties waarin de verwachtingen van de klant niet volledig zijn gecommuniceerd, kan een dergelijke checklist van onschatbare waarde zijn. Zo is het belangrijk om zowel detailfoto's te hebben als overzicht foto's. Je wilt uiteraard mensen vastleggen die zich vermaken maar ook foto's waar het beeldmerk van de klant op staat. Uiteraard kan je voor jezelf zo een hele checklist maken zodat wanneer je thuis komt om te gaan editen er niet achterkomt dat je die ene situatie niet hebt vastgelegd.


Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om mijn creativiteit te uiten en mijn vaardigheden als fotograaf te ontwikkelen. Elke opdracht brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, nieuwe mensen om te ontmoeten en nieuwe verhalen om te vertellen. En om deze opdracht nu al twee keer te hebben mogen doen, voelt als een bevestiging van mijn toewijding en mijn groei als professional.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page