top of page

Evenement fotografie, het verhaal achter de foto: Woman's Champions League finale.


evenement fotografie
Fototijd met de beker voor de finale

Als evenementfotograaf heb ik het voorrecht gehad om bij verschillende prestigieuze gelegenheden aanwezig te zijn, maar als ik zou zeggen dat dit begint te wennen zou ik liegen. Dit keer kreeg ik de kans om als fotograaf voor Sid Lee, namens Visa, de VIP-lunch bij de UEFA Champions League finale voor vrouwen te fotograferen in Endhoven. Na twee eerdere succesvolle opdrachten voor de Dutch Grand Prix voelde deze uitnodiging zowel als een bevestiging en als een mooie nieuwe stap. Het vooruitzicht om de sfeer en de opwinding vast te leggen tijdens zo'n iconisch sportevenement was zowel een eer als een uitdaging. In deze blogpost neem ik je mee achter de schermen van deze fotoshoot.


Evenement fotografie
Shanice Van de Sande

Sid Lee kreeg de opdracht om namens Visa de VIP-lounge te verzorgen voor al hun genodigden tijdens de UEFA Champions League. Als een vooraanstaand creatief bureau met wereldwijde bekendheid en ervaring in het organiseren van grootschalige evenementen, was Sid Lee de perfecte partner voor Visa om

een onvergetelijke ervaring te creëren voor hun gasten.

 

Als fotograaf voor dit unieke evenement was het mijn taak om de sfeer en de essentie van de VIP-lounge vast te leggen, en de speciale momenten die Sid Lee had georganiseerd, zoals een interview met twee speelsters van het Nederlands elftal tijdens de rust of een foto te maken van de beker die later die dag uitgereikt zou worden. Samen met Sid Lee en Visa was ik getuige van de sfeer die ontstond wanneer creativiteit, professionaliteit en passie samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren voor de gasten.


Een goede briefing van je contactpersoon is van onschatbare waarde als evenementfotograaf. Het stelt je in staat om precies te begrijpen wat de belangrijkste focuspunten zijn en wie de personen zijn die absoluut niet mogen ontbreken op de foto's.

 

evenement fotografie
Binnenkomst van de gasten

Door een grondige briefing te krijgen, kun je een helder beeld krijgen van wat je op het evenement kunt verwachten en wat de prioriteiten zijn. Dit omvat niet alleen het fotograferen van belangrijke momenten, maar ook het identificeren van de belangrijkste personen die aanwezig zullen zijn. Of het nu gaat om hooggeplaatste executives, VIP-gasten of belangrijke stakeholders, het is cruciaal om te weten wie de sleutelfiguren zijn die je absoluut niet mag missen op de foto's.

 

Kortom, een goede briefing is essentieel voor een succesvolle evenementfotografie. Het stelt je in staat om goed voorbereid en gefocust aan het werk te gaan, zodat je de belangrijkste momenten en personen kunt vastleggen en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het succes van het evenement.


Op een volledige dag van evenement fotografie kan het aantal gemaakte foto's gemakkelijk oplopen tot meer dan 1000 foto's. Het is dan ook van groot belang om tijdens de shoot al efficiënte methoden te gebruiken om de foto's te markeren en te organiseren voor de nabewerking.

Evenement fotografie
Uefa Champion league ticket

 

Een handige techniek die ik vaak gebruik, is het markeren van foto's tijdens de shoot met een ster. Door bepaalde foto's tijdens het maken al te markeren, kan ik snel onderscheid maken tussen de beste shots en de minder belangrijke beelden. Ik heb een knop op mijn camera speciaal ingesteld om een foto direct een ster te geven zodat ik niet in een menu hoef te zoeken wat weer enorm veel tijd scheelt. Het toekennen van een ster aan de beste foto's stelt mij in staat om tijd te besparen tijdens de nabewerking, omdat ik me kan concentreren op de geselecteerde foto's en deze verder kan perfectioneren.


Als kers op de taart tijdens deze opdracht kreeg ik tijdens de wedstrijd een onverwachte traktatie: in plaats van te fotograferen, mocht ik plaatsnemen in een van de VIP-stoelen om de wedstrijd te bekijken. Het was een welkome verassing en het gaf me de kans om even te ontspannen en te genieten van het spektakel van de UEFA Champions League. Ondanks dit mooie voorstel besloot ik wel om geregeld foto's te maken tijdens de wedtijd van de gasten, omdat dit vaak de momenten zijn waarop je oprerchte expressie ziet op de gezichten.

Evenement fotografie
Barcelona - Wolfsburg 3-2

Het was een dag vol spanning en onvergetelijke momenten. Terwijl de zon langzaam onderging en de laatste fluitsignalen klonken, eindigde de wedstrijd tussen Barcelona en Wolfsburg met een verrassende 3-2 overwinning voor Barcelona, dit terwijl Wolfsburg met 2-0 ging rusten. Het was een uiterst spannende wedstrijd, waarbij beide teams tot het uiterste gingen en de fans op het puntje van hun stoel zaten.

 

Hoewel Barcelona uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam, was het echte hoogtepunt van de dag de ervaring zelf. Het was geweldig om deel uit te maken van zo'n levendige en gepassioneerde gemeenschap van voetbalfans, en om te zien hoe sport mensen samenbrengt en emoties losmaakt.

 

Voor mij was het een eer om als fotograaf aanwezig te zijn bij zo'n iconisch sportevenement. Het vastleggen van de actie op het veld, de emoties op de tribunes en de intense sfeer in het stadion was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Van het juichen van de fans tot de glimlach op het gezicht van de spelers na een doelpunt, elke foto vertelt een verhaal en vangt een moment van pure passie en toewijding.3 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page