top of page

Foodfotografie, Het verhaal achter de foto: 24 Kitchen.

Bijgewerkt op: 3 dagen geledenFoodfotografie voor 24 kitchen
Eveline Wu

Als foodfotograaf kom ik vaak in aanraking met leuke en uitdagende opdrachten, maar er zijn er maar weinig die zo opwindend zijn als het fotograferen van gerechten voor een bekende tv-zender. Onlangs kreeg ik de unieke kans om de prachtige creaties van chefkok Eveline Wu vast te leggen voor de tv-zender 24Kitchen. Het was een opdracht die niet alleen mijn passie voor foodfotografie aansprak, maar ook mijn creativiteit en professionaliteit op de proef stelde. In deze blogpost neem ik je mee achter de schermen van deze opwindende fotoshoot voor het nieuwe programma Eveline’s Asian Streetfood, waarbij ik niet alleen de gerechten van Eveline Wu vastlegde, maar ook de unieke sfeer en dynamiek achter de schermen. Kom met me mee en ontdek het verhaal achter de foto's, waarbij ik je meeneem op een smakelijke reis door de wereld van foodfotografie en culinaire inspiratie.


food fotografie
Indische gehaktballen met witte rijst

Als foodfotograaf werd ik ingehuurd om de heerlijke gerechten vast te leggen die chef Eveline Wu bereidt voor haar programma op 24Kitchen. Het was niet alleen mijn taak om de smaakvolle creaties van Eveline te fotograferen, maar ook om de magie achter de schermen vast te leggen.


Het fotograferen van de gerechten was een uitdaging op zichzelf. Elk gerecht moest niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook de smaken en texturen tot leven brengen voor de kijkers. Met zorgvuldige belichting, compositie en styling heb ik ervoor gezorgd dat elk gerecht zijn verhaal vertelde en de kijkers uitnodigde om te genieten met hun ogen. De extra uitdaging die hiermee gepaard ging was dat dit alles gedaan moest worden in een bijkamertje van 2 bij 1 meter waar de tafel en mij apperatuur allemaal in moest staan.


Met de Godox AD600 Pro met daarop een ronde 90cm inklapbare softbox, gecombineerd met een simpel maar effectief stuk plat piepschuim, heb ik alle gerechten gefotografeerd. Wat ik zelf altijd erg mooi vind is om het eten schuin van achter te belichten en de schaduwkant in te vullen met piepschuim. Het effect van het eten vanuit achteren fotograferen is dat er meer structuur en contrast in de foto komt. Door dit op deze manier vast te leggen komt het eten het best tot zijn recht. De reden dat ik voor de Godox AD600 Pro kies is omdat deze met een accu werkt en ik dus erg flexibel ben wanneer ik op locatie schiet en weinig ruimte heb.

 

Maar het echte geheim zit hem in het eenvoudige stuk plat piepschuim. Door het strategisch te plaatsen, fungeert het als een reflector die het licht weerkaatst en zo schaduwen verzacht en extra dimensie toevoegt aan de foto's. Het resultaat werkt altijd weer met smakelijke gerechten die tot leven lijken te komen.

 

Achter de schermen bij 24 kitchen
Eveline met haar gast Merel Westrik

Maar mijn rol ging verder dan alleen het vastleggen van de eindresultaten. Ik was ook verantwoordelijk voor het maken van behind the scenes foto's, waarbij ik de dynamiek en het teamwork tussen Evelien en het team van Krachtstroom documenteerde. Van de voorbereiding van de ingrediënten tot het moment waarop de

gerechten de camera bereikten, ik was er om elk aspect van het creatieve proces vast te leggen.


Wanneer je achter de schermen foto's maakt tijdens een filmopname, is het essentieel om zo min mogelijk storende geluiden te veroorzaken die de opname kunnen verstoren. Daarom is het een slimme zet om je camera op de stille modus te zetten. Door deze modus te activeren, minimaliseer je het geluid dat je camera produceert bij het maken van foto's, waardoor de geluidsopname van de film niet wordt verstoord.

 

Het was een ongelooflijk boeiende ervaring om deel uit te maken van Eveline's culinaire avontuur voor 24Kitchen. Het vastleggen van de gerechten en het vastleggen van de behind the scenes momenten gaven me een dieper inzicht in het vakmanschap en de passie die achter elke aflevering schuilgaat. En het resultaat? Een reeks adembenemende foto's die niet alleen de heerlijke gerechten laten zien, maar ook het verhaal erachter vertellen.


Achter de schermen bij 24 kitchen
Behind the scenes

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page